Kapcsolat

ANNA VAS  HAIR BEAUTY

1136.Budapest.Hollán Ernő.u.16

Bejelentkezés:

Fodrászat, Balayage : +36-30-430-1318.

Kozmetika, Műszempilla: +36-30-430-1318

Pedikűr, Manikűr, Géllakk: +36-30-430-1318


MASZKBAN, és KESZTYŰBEN Várunk szeretettel, a legnagyobb körültekintéssel dolgozunk! Bátran hívj!

HA  telefonunk  nem mindig elérhető, hívj bennünket a Központi mobilon. :)

Tel: +36-30-430-1318

E-mail:fortunabeauty@gmail.com

Nyitvatartás:
Hétfő: 8.00 - 20.00
Kedd: 8.00 - 20.00
Szerda: 8.00 - 20.00
Csütörtök: 8.00 - 20.00
Péntek: 8.00 - 20.00
Szombat: 8.00 - 14.00
Vasárnap: ZÁRVA

Intim gyanta

Intim gyanta Szolgáltatások

a Fortuna Gold'n Beauty szalonban!


BRAZIL INTIM GYANTA 4500,   CUKORRAL 4800.-

Női intim gyanta,Bejelentkezés :

  +36 30 430 1318.

 

A szőrtelenítés története

intim gyanta

 

Hogyan szabadultak meg szőrzetüktől elődeink?

A szőr eltávolítása ( intim gyanta) mára teljes mértékben beépült a mindennapjainkba.  Az alapvető szépségápolás egyik jelentős területéről van szó, melynek gyökerei a távoli múltba nyúlnak vissza.  Mára már egyszerűvé, biztonságossá, higiénikussá és gyorssá vált a szőr eltávolítása, gyantázása ( intim gyanta) de hogyan is kezdődött mindez?

 

Az ókori Kelet

i.e. 5000 a nők gyantát, kátrányt vagy különböző állatok  vérét, zsírját esetenként epéjét használták a feleslegessé vált szőr eltávolítására. Természetesen ki más, mint az akkori szépségideál, Kleopátra vívmányának tartják az első szőrtelenítő recept létrejöttét. Összetevői a következők voltak: égetett mész, arzén triszulfát, víz, olívaolaj. Használtak még többfajta gyanta keveréket, valahol a cukor – citromlé – faggyúgyanta keveréket részesítették előnybe, az arab országokban pl. férgeket is alkalmaztak a nem kívánt szőrzet eltávolítására.( intim gyanta)

 

Az ókori Görögország és Róma

Az öreg görögök úgy gondolták, hogy a fanszőrzet  nem esztétikus látvány, ezért a magasabb társadalmi rétegben élő nők mindent megtettek azért, hogy eltávolítsák szőrzetüket. A rómaiak sem rajongtak a szőrzetért, legfőképpen az intim szőrzet megléte számított kellemetlennek, ezért a lányok, amint megjelentek testükön az első szőrszálak, eltávolították csipesszel. ( intim gyanta)  A csipeszt ekkoriban “volsella”-nak hívták és létezett egy “dropax” nevű krém, ami a jelenlegi szőrtelenítő krémek elődjének számít. A gyantázás itt is népszerű eljárás volt, gyantát vagy szurkot használtak  a szőr eltávolításakor.

 

A XV. századtól az 1940-es évekig

A XV. század végén nagy divat volt a nők körében a szemöldök és a halánték szőrzetének eltávolítása.( intim gyanta ) A legelterjedtebb módszer a tojáshéj-ecet-macskaürülék kombinációja volt. A későbbiekben a smirglihez hasonló kesztyűvel végezték a szőrtelenítést.

 

A XX. század

Amerika

1940-es évek – kémiai epilálószerek megjelenése

1970- es évek – hideggyanta csíkok megjelenése  ( intim gyanta)

1915 – Gilette borotva (nőknek fejlesztve)

1930 – Remington elektromos női borotva

 

A XXI. század

Mostanra már rengeteg eljárás áll rendelkezésünkre a szőr eltávolítására,( intim gyanta)  a szőrtelenítés palettáján a legmeggyőzőbb és legcélravezetőbb módszer többek közt még most is a gyantázás, amely kevés fájdalommal járó, gyors és tartós szőrtelenítési módszer.

Manapság:

 

Míg a '70-es években a dús, buja szőrzet hódított alul, egy évtizeddel később újjáéledt a bikinivonal fazonírozásának divatja mind Amerikában, mind Európában. Az első epilátorok a '80-as években jelentek meg, majd 1995-től világszerte elterjedtek a lézeres kezelések, amelyek népszerűsége azóta is töretlen. .. ......( intim gyanta )

A brazil gyantázás, ( intim gyanta ) ahogyan a neve is sugallja, Brazíliából származik. A tengerparti városokban a '90-es években alakult ki a bikinivonal szőrtelenítésének e közkedvelt formája, amikor szinte az összes intim szőrzetet eltávolítják egy keskeny csík kivételével, míg a hollywoodi stílus teljes csupaszságot jelent, elöl és hátul egyaránt. ( intim gyanta) Ma a legtöbb nő számára a mindennapi szépségrutin része a szőrtelenítés valamilyen formája, és a meztelenség egyre nagyobb jelenléte a tömegmédiában, illetve az alig takaró ruhadarabok még inkább fokozzák a csupaszság iránti megszállottságot.

intim gyanta ....  intim gyanta  ... intim gyanta  :) :) :)

férfi intim gyanta, férfi intim gyanta, férfi intim gyanta...